Bulgur aşı çorbası nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?

Lezzetli ve besleyici bir Anadolu klasiği olan bulgur aşı çorbası, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak pratik bir tarif. İnce bulgur ve kırmızı mercimeğin besleyiciliği, taze sebzelerin lezzetiyle birleşerek hem doyurucu hem de sağlıklı bir seçenek sunuyor.

25 Kasım 2025

Bulgur Aşı Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 çay bardağı kırmızı mercimek
  • 6-7 su bardağı sıcak su veya et suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Yarım demet maydanoz
  • Limon (servis için)

Yapılışı:


  • Soğanı yemeklik doğrayın. Tencerede sıvı yağ ile birlikte pembeleşene kadar kavurun.
  • Salçayı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
  • Küp küp doğranmış havuç ve patatesleri tencereye ekleyin.
  • Yıkanmış mercimek ve bulguru ilave edip 2-3 dakika karıştırın.
  • Üzerine sıcak su veya et suyunu ekleyin.
  • Tuz ve baharatları ilave edip kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısıp, sebzeler ve bulgur yumuşayana kadar (yaklaşık 20-25 dakika) pişirin.
  • Çorba piştikten sonra ince kıyılmış maydanozu ekleyip 2-3 dakika daha pişirin.
  • Servis yaparken üzerine limon sıkıp sıcak olarak tüketin.

Püf Noktaları:

  • Mercimek ve bulgurun iyice yıkanması çorbanın kıvamı için önemlidir
  • Et suyu kullanırsanız daha lezzetli olur
  • Kıvamını beğenmezseniz su ekleyerek ayarlayabilirsiniz
  • Çorbayı dinlendirdikten sonra servis yapmak lezzetini artırır

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;