Lahana aşı yemeği nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?
Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden lahana aşı, hem besleyici hem de doyurucu bir yemek alternatifi sunuyor. Kırmızı mercimek ve taze sebzelerle hazırlanan bu nefis tarif, soğuk günlerde içinizi ısıtacak pratik bir ana yemek seçeneği.
Lahana Aşı Yemeği Tarifi
Malzemeler:
- 1 adet orta boy lahana
- 2 adet soğan
- 2 adet havuç
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 8-10 su bardağı sıcak su
- 1 limonun suyu
Yapılışı:
- Lahanayı yıkayıp ince ince doğrayın
- Soğanları yemeklik doğrayın, havuçları küp küp doğrayın
- Mercimeği yıkayıp süzün
- Tencerede zeytinyağını ısıtın, soğanları pembeleşene kadar kavurun
- Salçaları ekleyip 2-3 dakika kavurun
- Havuçları ve mercimeği ekleyip karıştırın
- Lahanayı ekleyip 5 dakika kadar kavurun
- Sıcak suyu ekleyin, tuz ve baharatları ilave edin
- Kapağını kapatıp orta ateşte lahanalar ve mercimek yumuşayana kadar pişirin
- Son olarak limon suyunu ekleyip 5 dakika daha pişirin
- Ocaktan aldıktan sonra 10-15 dakika dinlendirip servis yapın
Püf Noktaları:
- Lahanayı çok ince doğramak pişme süresini kısaltır
- Mercimeğin tam olarak piştiğinden emin olun
- Limon suyunu en son eklemek vitamin kaybını önler
- İsteğe göre içine sarımsak da ekleyebilirsiniz
Servis Önerisi:
- Sıcak olarak servis edin
- Yanında yoğurt ile çok güzel gider
- Taze ekmekle harika bir kombinasyon oluşturur
|